Les reaccions als comentaris de la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, que va xifrar diumenge entre 15.000 i 20.000 els llocs de treball que han de replantejar-se en l'administració pública catalana no s'han fet esperar.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va demanar ahir explicacions al Govern per sostenir que "sobra" aquesta quantitat de funcionaris.

El PSC, que portarà el cas al parlament català, reclama saber en quin informe es basa Pifarré per fer aquestes afirmacions "desgavellades" i "com pensa eliminar" aquest personal.

Per la seva banda, CCOO també va mostrar el seu "rebuig absolut" als comentaris de la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat. El sindicat va aprofitar per acusar l'executiu català d'"intentar desprestigiar els serveis públics" mitjançant la retallada de la plantilla, fet que es traduirà en una sobrecàrrega de treball i un empitjorament de la qualitat del servei. El comunicat de CCOO també defensa l'augment del nombre d'empleats públics durant l'anterior legislatura per haver estat un increment en personal docent i forces de seguretat, a més d'estar justificat per l'augment del cens. El sindicat també va voler alertar que Catalunya és la comunitat autònoma amb ?menys empleats públics per habitant.