El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, surt en defensa de la vicepresidenta del Govern i membre del seu partit, Joana Ortega, després de la polèmica per l'error en el seu currículum que incloïa que era llicenciada en psicologia. A través del seu bloc, Duran ha destacat que Ortega ja ha assumit l'error tot i que considera que la vicepresidenta no en té la "responsabilitat principal".

A més, el líder d'Unió ha defensat que se la va escollir com a vicepresidenta "per motius polítics i no acadèmics". "Sé que seràs una excel·lent política amb una humilitat que fa per molta gent que siguis entranyable", conclou Duran que també l'anima a "passar pàgina".

Duran admet a la carta que "evidentment, hi ha hagut un error", però matisa que l'única responsabilitat de la vicepresidenta del Govern ha estat no haver-se llegit "el currículum que fa anys set va fer des del servei de comunicació de l'època".

El líder d'Unió es mostra dur amb el protagonista d'una de les crítiques més bel•ligerants contra Ortega per aquest afer, el membre de Solidaritat per la Independència Alfons López Tena. Sense anomenar-lo, Duran s'adreça a Ortega per dir-li que no és el mateix un error en un currículum que "per exemple, que un notari deixi en blanc uns fulls del seu protocol, i ja m'entens de què t'estic parlant". López Tena és notari de formació.

Al seu parer, qui va anar a explicar la notícia a un diari digital, de nou López Tena, va anar a "fer mal" a la vicepresidenta. "Es algú que no ha paït que hagis arribat tan amunt", ha indicat. Però més enllà d'això, ha considerat que "s'ha fet sortir de mare l'abast de la notícia", i ha lamentat que fins i tot hi hagi algú que hagi titllat Ortega de "delinqüent".

El demòcrata-cristià insisteix, a més, que Ortega ha estat triada pel seu currículum polític, i recorda el pas de l'ara vicepresidenta del Govern per la política local barcelonina o per la presidència de l'Institut Català de la Dona.

Finalment, el cap d'Unió recomana a Ortega que passi pàgina de la polèmica i treballi pel país.

D'altra banda, el portaveu de CiU al Congrés ha defensat revisar la solidaritat entre comunitats autònomes, perquè "alguna cosa no funciona bé a Espanya després de 30 anys de solidaritat interterritorial" i amb Europa. Ha apuntat que durant dècades s'han destinat milions i milions d'euros "bàsicament concentrats en les comunitats més pobres".

Duran també ha carregat contra PP i PSOE pel seu paper al Congrés, que es redueix al "tu més que jo". Al seu parer, "la confrontació del PP i del PSOE és d'un nivell baixíssim, de parvulari", i això impedeix que es consensuïn reformes que l'estat espanyol necessita.