El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, i el diputat de SI, Alfons López Tena, es van creuar ahir via Internet dures acusacions a propòsit de la polèmica del currículum de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en què assegurava que era llicenciada en Psicologia, quan en realitat li falta una assignatura i part d'una altra per ser llicenciada.

En la seva carta web setmanal, Duran va exculpar Ortega i va destacar que el seu currículum es va fer fa set anys per part del servei de comunicació de l'època, i va defensar que es tracta d'un document privat.

"No és el mateix un error en un currículum que, per exemple, que un notari deixi en blanc uns fulls del seu protocol, i ja saps de què t'estic parlant", va assegurar, tot i que sense esmentar el nom del també jurista López Tena. A més, Duran es va mostrar molt crític amb el tractament informatiu de TV3 respecte a aquest cas. López Tena va acusar Ortega de "presumpta falsificadora i presumpta delinqüent" segons l'article 403 del Codi Penal.

Després de sentir-se al·ludit, el diputat de SI també va respondre aquest mateix divendres en el seu bloc amb dures crítiques i insinuacions al democratacristià. "No és igual la presumpta actuació d'Ortega que el secretari general d'un partit polític sigui un corrupte, coure comissions, vengui esmenes de lleis a grups d'interès, premiï amb càrrecs les seves amants i examants i dediqui diners públics a finançar la seva vida sexual, variada i extensa, ja sap de qui estic parlant, veritat, senyor Duran?", va preguntar. Tot i això, López Tena va aprofitar per expressar la seva confiança que Duran no ha de referir-s'hi quan parla d'un notari, de la mateixa manera que ell assegura no al·ludir al democratacristià: "Ni jo em refereixo a ell quan dic el secretari general d'un partit". En cas contrari, el diputat de SI va emplaçar CiU a impulsar una comissió d'investigació cap a les "insídies" que Duran suggereix en la seva carta web, i també sobre el currículum falsejat d'Ortega.

"Si Duran, a més, vol una comissió d'investigació sobre les entremaliadures de l'hipotètic secretari general, que la identifiqui ell", va concloure. Es dóna la circumstància que López Tena va ser vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU entre el 2001 i el 2008. El seu nom també va sonar per encapçalar la federació nacionalista en les darreres eleccions europees.

La participació d'Huguet

A la picabaralla personal entre Duran i López Tena pel currículum de la vicepresidenta del Govern s'hi va sumar un comentarista inesperat, l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. A través de la xarxa social Twitter, Huguet va explicar que era vox populi el fet sostingut pel diputat de SI. Segons recull Naciodigital.cat, Huguet va fer aquest comentari tot comentant una piulada de Josep Bargalló, exdirector de l'Institut Ramon Llull, en la qual ha penjat la notícia de les acusacions de Solidaritat tot enllaçant la notícia al diari Ara.