Els Mossos d'Esquadra han detingut el propietari d'un pub de la zona d'Els Arcs d'Empuriabrava (Alt Empordà) que va inventar-se que l'havien robat per poder cobrar els diners de l'assegurança. L'home va anar a denunciar a comissaria que uns lladres havien entrat al seu local i, després de regirar-lo, se li havien emportat tot l'equipament musical. Entre d'altres, un ordinador, la taula de mescles, altaveus i un reproductor de CDs. Arran de la denúncia, els agents van començar a investigar el robatori i de seguida es van adonar que hi havia punts que no lligaven. Al detingut se li imputa un delicte falsa denúncia i un de falsificació, perquè va modificar factures per presentar davant l'asseguradora.

El 14 de febrer, el propietari d'un bar musical de la zona d'Els Arcs va anar a denunciar un robatori a la comissaria de Roses (Alt Empordà). L'home va explicar als mossos que aquell mateix vespre, pels voltants de les vuit, quan havia anat a obrir el pub s'ho havia trobat tot regirat. Segons el propietari, uns lladres havien entrat al local per la part posterior i se li havien emportat tot l'equipament musical.

El propietari va detallar que li havien robat dues caixes registradores, reproductors de CDs, una taula de mescles, un ordinadors i els altaveus, entre d'altres. Arran de la denúncia, els mossos van obrir una investigació per intentar trobar els lladres.

Durant la investigació, però, van començar a veure que hi havia punts del relat que no lligaven amb el que es van trobar sobre terreny. Arran d'aquestes incongruències, els Mossos d'Esquadra van interrogar el propietari del pub aquest dijous passat, i aquest va acabar confessant que s'havia inventat la història per poder cobrar els diners de l'assegurança.

Fins i tot, per fer més versemblant el relat, havia arribat a falsificar pressupostos i factures per presentar-les davant la companyia asseguradora. Arran d'això, els mossos van detenir l'home, Jean Marie F., que és francès, té 42anys i resideix a Empuriabrava.

Els Mossos li imputen tres delictes. A més del de falsa denúncia, també se l'acusa de falsificació de document público-mercantil i de temptativa d'estafa, perquè va intentar engalipar l'asseguradora.