Un incendi va destruir part de l'institut Josep Pla de Barcelona. El foc, que va cremar més de 600 metres quadrats de l'edifici, es va declarar a tres quarts de sis de la matinada per causes desconegudes, tot i que les primeres hipòtesis apunten a un incendi intencionat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ahir va visitar l'edifici, va donar per fet que les classes no es podran reprendre fins al proper curs ja que gran part de l'edifici va quedar inservible i el mobiliari totalment calcinat.

Aquest centre, ubicat al barri del Turó de la Peira del districte de Nou Barris té més de 400 alumnes, als quals la Conselleria d'Educació haurà de reubicar en altres centres fins que les obres de rehabilitació de l'edifici s'acabin.

De moment, avui dilluns els alumnes del centre no tindran classes. Aquesta reubicació, segons va anunciar Rigau, començarà demà.

El foc va començar a tres quarts de sis de la matinada i després de rebre un avís per part d'un veí de la zona, els Bombers van desplaçar-hi nou dotacions. Les tasques d'extinció es van allargar fins a les nou del matí.

Malgrat la dificultat per apagar el foc no es va haver de fer cap evacaució ni tampoc es van haver de lamentar ferits.

En el moment del sinistre no hi havia ningú a l'edifici. Els danys provocats per l'incendi són ben visibles a l'exterior del centre, sobretot en una de les façanes laterals, que ha estat la més afectada.

El foc va destrossar totalment una tercera part de les aules, de les quals taules i les cadires han quedat totalment calcinats.

A més, la resta de l'edifici va patir danys de consideració a causa del fum i l'aigua que durant més de tres hores hi van llançar els bombers.

Tot i que se segueixen investigant les causes de l'incendi tot apunta a l'acció humana. Segons van explicar fonts policials la porta de l'institut estaba esbotzada quan els Bombers van arribar per sufocar l'incendi.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau va donar per fet que les classes no s'hi podran reprendre fins al proper curs i va parlar d'una "irresponsabilitat greu perquè el foc va anar de fora a dins".