El candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, va criticar ahir que l'Ajuntament està intervingut per la Generalitat per la seva delicada situació econòmica, mentre que el candidat del PSC, Jordi Hereu, ho va desmentir i va assegurar que es tracta d'una de les institucions més solvents d'Espanya.

En el primera cara a cara des que tots dos van ser designats alcaldables organitzat per Rac 1 i La Vanguardia, el punt àlgid de la discussió va arribar quan Hereu va acusar Trias que amb CiU la ciutat estaria "en fallida", mentre que el candidat convergent va assegurar que l'Ajuntament està tutelat pel Govern pel seu elevat dèficit.

Els dos candidats van traslladar a l'àmbit municipal els retrets que socialistes i convergents es formulen per l'estat de les finances públiques catalanes des del canvi de Govern. Tal com han evidenciat fins ara les dues forces al Parlament, la interpretació que fan els dos alcaldables sobre les xifres és diametralment oposada, i mentre Trias va lamentar que la ciutat té un dèficit molt accentuat, l'alcalde va assegurar que lidera una institució que paga puntualment als seus proveïdors.

El candidat de CiU va situar l'endeutament municipal en 1.200 milions, mentre que Hereu va dir que si hagués pactat amb la federació nacionalista els pressupostos en els últims anys aquesta xifra hauria arribat als 1.600.