Una persona ha perdut la vida en l'únic accident mortal que s'ha produït a les carreteres i autopistes catalanes aquest cap de setmana, entre les tres de la tarda del divendres fins a les vuit del vespre d'aquest diumenge, segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT).

El sinistre s'ha produït aquest diumenge a la tarda a l'N-II, a l'alçada de Fornells de la Selva (Gironès). Un turisme ha sortit de la via per causes desconegudes i s'ha incendiat. El conductor i únic ocupant del vehicle ha mort. La víctima és Francisco Javier G. S., de 52 anys i veí de Caldes de Malavella (Selva). La via ha estat tallada durant una hora i mitja, tot i que s'han fet desviaments per l'interior de Fornells.

Pel que fa a problemes de mobilitat, destacar que no s'han registrat retencions importants derivades de la 91a Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrava des de dilluns passat fins aquest diumenge. De fet, les cues més importants s'han produït aquest diumenge en l'última etapa que acabava al centre de Barcelona. S'ha tallat en tots dos sentits la sortida 21 de la Ronda Litoral o B-10 i això ha provocat uns 6,5 quilòmetres de retenció des de la Zona Franca fins a la Barceloneta, en sentit Besòs, i 4,5 quilòmetres de cua entre el Poble Nou i el Passeig de Colom, en sentit Llobregat.

Tampoc el 53è Ral·li de cotxes antics Barcelona-Sitges, que s'ha celebrat aquest diumenge, ha provocat alteracions importants de la circulació. Només la C-31, al Prat de Llobregat, ha acumulat uns 4 quilòmetres de retenció en sentit Tarragona amb motiu del ral·li.

Col·lapse a les Rondes

Pel que fa a d'altres complicacions de mobilitat, divendres les Rondes es van col·lapsar arran de diferents incidències. 12 quilòmetres de retencions a la Ronda de Dalt o B-20, entre Diagonal i el Nus de la Trinitat, en sentit Besòs, per volum de trànsit i també per un accident a l'altura dels Túnels de Vallvidrera. De retruc, això va afectar l'Autopista del Garraf o C-32, on hi va haver 4 quilòmetres de retenció a Esplugues en sentit nord.

Paral·lelament, 9 quilòmetres més de cua a la mateixa Ronda de Dalt o B-20, entre el Nus de la Trinitat i els Túnels de Vallvidrera, en aquest cas en sentit Llobregat, per un vehicle avariat. De retruc, això va provocar uns 2 quilòmetres d'aturades a la Pota Nord o B-20, de Santa Coloma de Gramenet al Nus de la Trinitat en sentit sud.

A la Ronda Litoral o B-10 hi va haver fins a 17 quilòmetres de retenció entre Mercabarna i el Nus de la Trinitat, en sentit Besòs. Tot plegat, derivat del volum de trànsit i també d'un vehicle avariat que va obligar a tallar un carril a la C-58, a Montcada i Reixac, en sentit nord. Això va provocar uns 3 quilòmetres de retenció del Nus a Montcada. I 10 quilòmetres més de retenció a la mateixa Ronda Litoral o B-10 entre Guipúscoa i el Passeig de Colom, en sentit Llobregat, a causa d'una incidència a la Barceloneta.

Pel que fa a dissabte, la situació va ser molt tranquil·la tot i que hi va haver algunes retencions derivades d'accidents i de vehicles avariats. Finalment, aquest diumenge s'ha desenvolupat sense massa problemes en relació amb la mobilitat.

Tot i això, durant l'operació tornada de la tarda s'han registrat 2 quilòmetres de cua a l'N-340, a l'altura de Roda de Barà; 2 quilòmetres de circulació lenta a la B-23, d'Esplugues a l'Avinguda Diagonal; i 1,5 quilòmetres de lentitud i aturades a la C-58, de Montcada i Reixac al Nus de la Trinitat. A banda d'això, la C-17 ha anat carregada al llarg de 2 quilòmetres, de Montcada i Reixac a l'Avinguda Meridiana en sentit sud.