El president de la Generalitat, Artur Mas, va apostar ahir per la interconnexió d'aigua i de gas i electricitat, que s'inclourà al nou pla de l'energia que elabora el Govern, amb França i Europa, ja que els socis europeus són "més fiables".

Durant la seva intervenció en la inauguració de la nova central tèrmica de cicle combinat Besòs 5 de Sant Adrià de Besòs, Mas va indicar que l'energia, l'aigua i els residus "són bàsics" i que a Catalunya caldrà prendre decisions sobre això els anys vinents.

Mas va dir que estem en un moment en el qual necessitem la major "autonomia possible" sobre producció de l'energia i la menor dependència possible respecte a altres fonts i territoris, cosa que passa per invertir més a Catalunya i també per connectar-nos en energia i aigua amb els nostres socis europeus, que són "més fiables" des del punt de vista del subministrament.

Malgrat els problemes que hi ha a Europa, Mas va dir que "no trobem socis més fiables que els europeus" i, per tant, en tots els àmbits on hi ha "situacions delicades", com energia i aigua, "necessitem connectar-nos bé amb el continent europeu".

Mas va esmentar la importància de les connexions elèctriques com les que s'estan dissenyant, en referència a la MAT, i també de les "connexions estables" en un altre tema clau per a la qualitat de vida com l'aigua, en referència al transvasament del Roine.

El president de la Generalitat va indicar que la interconnexió elèctrica i gasística amb França i Europa s'inclouran en el pla de l'energia 2012-2020 que el govern català està elaborant i que estarà conclòs a final d'any. Mas va dir que la societat reclama majors quotes de qualitat i majors quotes de garantia de subministrament.