La Generalitat no tancarà cap de les seves delegacions a l'estranger, i fins i tot podria obrir altres noves en un futur, segons que va explicar la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega.

"La voluntat del Govern és estar a tot arreu, sobretot en aquells llocs que són mercats emergents i on l'economia catalana està ben posicionada", va sostenir en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament.

Abans, durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària d'Acció Exterior i de la Unió Europea, va assegurar que la Generalitat no tancarà cap delegació, encara que va avançar que optimitzarà les ja existents per fer-les "més eficients".

Ortega va explicar que l'Executiu català no obrirà aquest any una delegació a Mèxic, encara que no va descartar que pugui posar-se en marxa en aquesta mateixa legislatura si la situació pressupostària ho permet.

La vicepresidenta va fixar com objectiu per a la legislatura "recuperar el prestigi internacional de Catalunya" i donar suport i impuls a les empreses i a l'economia catalana a l'estranger.