El president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat avui per reduir alguna "activitat" sanitària, en línia amb la seva política d'ajust pressupostari, però garantint que no hi hagi retallada de llits disponibles a la sanitat pública.

En un dinar-col·loqui organitzat pel fòrum Barcelona Tribuna, Mas ha dit que el sistema sanitari català està a l'"avantguarda mundial" i és "el més generós de tot Europa", per la qual cosa "alguna cosa cal poder sacrificar" en un moment de crisi com l'actual.

La seva idea és que la pròpia comunitat mèdica es "coresponsabilitzi" d'aquestes retallades i l'indiqui al Govern "què és el que es pot deixar de fer per no afectar el nucli dur de l'estat del Benestar".

Després que ahir uns 400 treballadors de l'hospital universitari Joan XXIII de Tarragona es manifestessin contra les retallades, Mas ha advertit que "no serveix dir que cal posar els mateixos diners o més" que fins ara, perquè l'estat financer de la Generalitat no permet una altra elecció que aplicar una tisorada general.

Mas ha defensat que dins del "generós" sistema de salut de Catalunya, alguna activitat que no ha volgut especificar quedi "congelada o una mica disminuïda" mentre segueixin les dificultats financeres, cosa que "no significa tancar llits", sinó aplicar un ajust per un temps "sense afectar la qualitat de l'atenció mèdica".

Segons Mas, amb els diners de què disposa avui la Generalitat no és possible fer "tanta activitat com la que hi ha hagut fins ara als hospitals".