El PP català va evitar ahir amb la seva abstenció que prosperés al Parlament una proposta de resolució d'ICV-EUiA que demanava que el Govern deixés "sense efecte" el nomenament de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat.

La votació es va produir a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, on la resta de grups de l'oposició va defensarque aquest càrrec l'havia d'ocupar un membre del Govern.

En concret, la proposta d'ICV-EUiA instava el govern de la Generalitat a "procedir a un nou nomenament d'entre els membres del Govern" per al càrrec de president de la representació catalana a la Comissió Bilateral Generalitat-Estat.

Després de la votació, el president del grup d'ICV, Joan Herrera, va subratllar com resulta de "paradoxal" que "el partit que ha portat l'Estatut al Tribunal Constitucional ha salvat els mobles" a Duran.

Després que el PSC hagi tancat la porta a negociar els pressupostos de la Generalitat per a 2011, el PP català es perfila com el principal aliat de CiU per tirar endavant els comptes.

Iniciativa rebutjada

Una altra iniciativa rebutjada, en aquest cas amb l'abstenció del PSC, va ser una proposta de resolució també d'ICV-EUiA que demanava deixar sense efecte el decret de reestructura del Departament de Presidència pel que fa a l'adscripció del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) a aquest departament quan la llei marca que el CEO estigui al departament d'Economia.

Segons va explicar el president d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Herrera, CiU es va comprometre ahir a canviar la normativa a través de la Llei d'acompanyament als pressupostos.