El president de la Generalitat, Artur Mas, va admetre que està estudiant no convocar més cimeres anticrisi a Catalunya, llevat que l'oposició rectifiqui i canviï la seva actitud. «Si veig que això ha de ser un pim pam pum i un descrèdit dels uns cap als altres, no val la pena», va assegurar Mas en una entrevista a TV3 programada amb motiu dels seus 100 primers dies en el càrrec.

El president de la Generalitat va destacar que està calibrant si realment hi ha per part de l'oposició una actitud positiva i de treball, o bé si aspira a convertir aquestes cimeres en un «xou particular». Mas va criticar que a la cimera anticrisi que es va fer al Palau de Pedralbes el 26 de març l'oposició assegurés que la reunió havia servit per a molt poca cosa i que gairebé no es van aconseguir acords, mentre que durant l'esdeveniment Mas va indicar que van tenir una actitud positiva.

Segons el president de la Generalitat, cal que l'oposició opti per l'«honestedat», tot afegint que si l´actitud no canvia, llavors aquest tipus de cimeres no valen la pena.

«El Govern farà de Govern, l'oposició d'oposició, i tantes vegades com ens puguem trobar ens trobarem», va indicar Mas, tot reiterant que el seu Govern no té alternativa a les retallades, i va destacar que l'Executiu posarà tota la seva intenció per poder dinamitzar l'economia catalana.

Un repte, l'econòmic, que va assegurar que passa per la internacionalització: «Tant de bo que Espanya se'ns quedi definitivament petita els anys vinents, ja que significarà que ens hem situat al món», va afirmar.

Segons Mas, sortir de la crisi implica per a Catalunya «dependre menys de l'economia espanyola» i avançar cap a una economia encara més internacionalitzada i amb més capacitat exportadora