Un radar situat a la frontera de la ja extingida "zona 80" va recaptar cinc milions d'euros en tres anys, segons va revelar ahir el director de Trànsit, Joan Aregio, que va posar aquest cas com a exemple de la necessitat de replantejar-se la ubicació d'alguns d'aquests punts de control de la velocitat.

En una compareixença al Parlament, i en posteriors aclariments als periodistes, Aregio va assenyalar que aquest radar encara està actiu -si bé els límits de velocitat ja han canviat en eliminar-se la "zona 80"-.

Encara que no va voler precisar el punt concret en el qual es troba ubicat, Aregio va apuntar que es troba a la franja de transició de l'antiga "zona 80", on va multar els conductors que van excedir el límit de velocitat permès.

El radar va recaptar durant tres anys un total de 5 milions d'euros, fet que suposa que de mitjana -durant els 1.095 dies que integren aquest trienni-, va imposar multes per valor de 4.566 euros al dia.

A les carreteres catalanes existeixen actualment al voltant de 170 punts de radar i la previsió d'Interior és que aquest any -seguint amb la progressió fixada ja el 2009- s'estableixin 30 nous punts.