El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat aquest divendres que va donar un suport sense fissures a la candidatura d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat i "va respectar" l'estratègia marcada, de manera que ara, en justa correspondència, confia rebre un tracte "recíproc" de CDC.

A menys d'un any perquè se celebrin les pròximes eleccions generals, en les quals Duran repetirà com a cap de cartell de CiU, el líder d'Unió ha volgut remarcar la lleialtat que va demostrar cap a Mas en els mesos previs als comicis catalans, que finalment van alçar el secretari general de CDC al comandament de la Generalitat.

"No crec que ningú no pugui dir que no he ajudat tant com he sabut a respectar l'estratègia que convenia i a donar suport al candidat a la presidència de la Generalitat, i ara als candidats a les municipals, començant per Xavier Trias a Barcelona", ha destacat en la seva carta web setmanal.

"Estic convençut que trobaré la mateixa reciprocitat de cara a les pròximes eleccions legislatives", ha afirmat Duran per completar la seva reflexió.

Durant aquesta setmana, alguns missatges de dirigents convergents havien trepitjat el terreny del rol que juga CiU al Congrés dels Diputats: Mas va avisar al govern de José Luis Rodríguez Zapatero que "necessitarà" els nacionalistes catalans d'aquí a que acabi la legislatura, mentre que Oriol Pujol va arribar a amenaçar de demanar eleccions anticipades.

Aquest divendres Duran ha reconegut que en aquests últims dies "ha pogut donar la sensació que CiU era molt decisiva a Madrid i que Rodríguez Zapatero depenia de nosaltres, o que podíem reclamar-li eleccions anticipades".

"Què més volguéssim que ser decisius! I les eleccions anticipades ja les vaig demanar el mes de maig de l'any passat, però al novembre el PSOE va acordar amb el PNB i Coalició Canària un pacte d'estabilitat", ha puntualitzat Duran.