Més de 2.500 sanitaris han tornat a sortir al carrer aquest dimecres al davant de les portes dels seus hospitals, on en alguns casos han tallat vies i han provocat desenes de quilòmetres de cues, contra els plans d'ajust que hauran d'aplicar els seus centres per la reducció del 10% del pressupost sanitari.

En una acció de protesta conjunta liderada pels sindicats, especialment CGT i CATAC-CTS, entre les 13.00 i més enllà de les 14.00 hores d'aquest dimecres han sortit al carrer treballadors dels hospitals Clínic, Vall d'Hebron i del Mar de Barcelona, Bellvitge --a l'Hospitalet--, Viladecans, el Joan XXIII, Can Ruti --a Badalona-- i Arnau de Vilanova --de Lleida--.

Prop de 700 sanitaris de Bellvitge han tallat la Gran Via, en els dos sentits de la marxa, durant 20 minuts, fet que ha provocat més de quatre quilòmetres de cua, amb l'objectiu d'evidenciar el "gravíssim" estat que es trobarà l'hospital amb la reducció pressupostària, que els sanitaris han criticat que ha provocat ja el tancament del segon quiròfan d'urgències.

En aquest centre, han desaparegut vuit zeladors i dues administratives, s'ha limitat la jornada de metges residents en un 40%, es tancaran set unitats d'hospitalització entre juliol i setembre, així com cinc quiròfans, ha explicat a Europa Press el delegat de CGT al centre, Manel de los Riscos.

200 sanitaris més de l'Hospital Clínic han sortit al carrer contra les retallades al centre, que reduirà el seu pressupost en 24 milions, fet que ha portat als treballadors a tallar el carrer Urgell al seu pas fins a l'avinguda Diagonal --on han portat a terme una seguda--, i després han baixat pel carrer Villarroel, durant hora i mitja.

Al Vall d'Hebron, uns 300 treballadors han tallat la Ronda de Dalt, en els dos sentits de la marxa, durant mitja hora i han provocat més de cinc quilòmetres de cues en aquesta via, el lateral de la qual tallen cada matí després d'una assemblea a les 09.00 hores, que repetiran fins que no es detinguin els plans de xoc, ha explicat a Europa Press, el delegat de CGT al centre, Julián Rosselló.

També a les portes del centre a les 12.00 hores, més de 250 metges han condemnat les retallades al centre en una concentració convocada pel sindicat majoritari Metges de Catalunya, on els facultatius han reivindicat una marxa enrere dels plans i que s'escolti el seu criteri mèdic.

Viladecans, Tarragona, Badalona i Lleida

A l'Hospital de Viladecans, han sortit al carrer 500 persones que han realitzat una manifestació prop del centre, on han tallat la carretera C-32 mitja hora, han provocat quatre quilòmetres de retencions, ha explicat el delegat de CGT, Juan M.Martín a Europa Press.

A l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, 200 treballadors indignats han sortit també al carrer, mentre que 100 més ho han fet davant del Can Ruti de Badalona i 200 a l'Arnau de Vilanova de Lleida, on els treballadors han realitzat una processó pels voltants del centre i han criticat que les reduccions de serveis per Setmana Santa han estat més importants que altres anys.

Els sindicalistes preveuen mantenir, i augmentar si és possible, les mobilitzacions amb vista a la setmana que ve tenint en compte que la Conselleria de Salut farà públiques les retallades sanitàries als hospitals, una setmana després del que es preveia.