El líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, ha carregat contra el Govern per haver iniciat "quan no hi ha diners" el procés de licitació del contracte d'obres de construcció de l'AVE a Extremadura pressupostat en 3.828 milions d'euros.

"Si no hi ha diners, no hi ha diners per a ningú", ha sentenciat aquest dissabte durant el Consell Nacional de CiU en què també han intervingut el president de la Generalitat, Artur Mas, i l'alcaldable de la federació per Barcelona, Xavier Trias.

Ho ha dit després de reivindicar novament el pagament del fons de competitivitat a Catalunya i d'acusar el Govern de "quadrar el dèficit de l'Estat a costa de desequilibrar el de Catalunya".

En aquest sentit, Duran ha afegit que l'Estat no només és deutor de la partida del fons de competitivitat que la Generalitat estudia en uns 1.350 milions d'euros, sinó també "d'altres inversions públiques".

Tot i això, ha recalcat que, malgrat les reivindicacions de més inversió a Catalunya, no volen deixar de ser solidaris amb l'Estat, tot i que "tot té un límit" perquè Catalunya necessita també més diners per als seus projectes.