El dia abans del Primer de Maig i en el transcurs del Consell Nacional de CiU, el president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, s'ha referit a les altes xifres d'atur. Mas ha criticat al govern de l'Estat per la manca de resultats i avenç de la reforma laboral i la negociació col·lectiva i ha acusat l'executiu espanyol de no fer la feina i convertir el país en un "campió de l'atur". "És curiós i lamentable que el govern espanyol estigui mes pendent de deixar de pagar deutes amb Catalunya que no pas de fer les reformes que ha de fer per combatre l'atur". Mas també ha volgut alertar sobre "el joc brut" que, augura, utilitzarà l'oposició en les properes eleccions municipals.

El discurs que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet en el transcurs del Consell Nacional de Convergència i Unió ha tingut en la situació econòmica i les properes eleccions municipals dos dels seus punts forts.

Mas s'ha fet reso de les darreres dades de l'atur per titllar aquest fenomen de "xacra social" i destacar la lluita contra l falta de treball com un dels seus principals objectius. En aquest sentit, ha carregat contra l'executiu central per la manca de resultats de la reforma laboral "que ho havia d'arreglar tot" i la negociació col·lectiva "que ja fa dos anys que dura".

Segons el president, el govern central és incapaç d'avançar en la lluita contra l'atur perquè no fa la feina ni agafa el toro per les banyes, de manera que ha convertit el país en el "campió de l'atur".

Mas també ha aprofitat per inserir el tema del fons de competitivitat en aquesta crítica lamentant-se que el govern espanyol "estigui mes pendent de deixar de pagar deutes amb Catalunya que no pas de fer les reformes que ha de fer combatre l'atur"

Record en les municipals i joc brut de l'oposició

El president de Convergència i Unió també s'ha referit a les properes eleccions municipals, un dels grans temes del consell. A banda de congratular-se perquè CiU presenti 912 candidatures, Mas ha augurat la possibilitat que enguany treguin els millors resultats electorals de la seva història assolint el record que CiU guanyi les eleccions municipals tant en percentatge com en nombre de vots.

Però no tot han estat paraules optimistes. L'actual president de la Genralitat, també ha advertit del que considera "el joc brut de l'oposició". "No només pel tema de les denúncies i les fiscalies", ha introduït Mas, sinó perquè l'oposició titllarà els convergents de "dimonis" que volen acabar amb l'estat de benestar.

Una acusació que Mas considera joc brut perquè responsabilitza precisament al tripartit i el furat que van deixar a la "caixa" de la Generalitat de la situació actual. A més d'atribuir a la seva formació la construcció de l'estat de benestar que precisament ara l'acusen de destruir.

El president ha acabat la seva al·locució imaginant la força de les "marques" Catalunya i Barcelona al servei del projecte polític de Convergència i Unió i desitjant que sigui Trias qui ocupi el balcó que s'oposa al de la Generalitat a la plaça Sant Jaume.