El Parlament ha rebutjat aquest dimecres debatre el contracte d'integració per als immigrants que plantejava el PP, després que les esmenes a la totalitat presentades per CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC hagin prosperat amb els vots a favor de tots els grups de la Cambra a excepció del PP.

El contracte d'integració, que ja va incloure el president del PP, Mariano Rajoy, en el seu programa per a les eleccions generals del 2008 i que ha estat una de les propostes estrella d'Alicia Sánchez-Camacho a les passades autonòmiques, planteja que els immigrants es comprometin a respectar les lleis i a fer el possible per integrar-se.

Una a una, la resta de formacions del Parlament --inclòs el diputat no adscrit Joan Laporta-- han rebutjat la proposició del PP català acusant els populars d'actuar amb finalitats electoralistes a pocs dies dels comicis municipals del 22 de maig.

Així finalitza aquí el recorregut parlamentari de la proposta dels populars, que no iniciarà els treballs en comissió parlamentària perquè la resta de grups apliquin esmenes parcials.