El Govern va aprovar el nomenament de l'escriptor i periodista Jordi Cabré com a director general de Coordinació, Promoció i Cooperació Cultural. Cabré és també nebot del líder de CiU a Barcelona i vencedor de les eleccions municipals a la capital catalana, Xavier Trias.

L'anunci arriba dos dies després que CiU hagi aconseguit per primera vegada la victòria a Barcelona, i alimenta els recels d'una oposició que des que es va iniciar la legislatura ha criticat la presència de diversos familiars de membres de la federació en la composició del "sottogoberno".

El portaveu del Govern i secretari general de Presidència, Francesc Homs, va defensar el "currículum excepcional" de Jordi Cabré per damunt de qualsevol vincle familiar.

Nascut el 1974, Cabré és llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), màster en Govern i Gestió Pública per la UPF, ESADE i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i diploma de Postgrau en Direcció de l'Empresa per l'Institut d'Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Ha escrit diverses novel·les, ha treballat en consultories de comunicació, en emprese de producció museogràfica, i ha estat assessor jurídic a l'Autoritat Portuària de Barcelona de 2000 a 2008.