Poc després de tres quarts de set del matí d'aquest divendres, nombrosos efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra han començat a rodejar la plaça Catalunya de Barcelona, on des de fa quinze dies centenars de persones acampen sota el lema 'Democràcia real, ja'. A les 7 del matí els efectius dels Mossos bloquejaven completament tant les entrades com les sortides a la popular plaça, en un fort desplegament que compta també amb l'assistència d'helicòpters. Pel que fa als acampats, les 450 persones que hi dormien es concentraven al centre de la plaça a mesura que s'anaven llevant.

Primers enfrontaments a la plaça Catalunya de Barcelona poc després de tres quarts de nou del matí d'aquest dijous. Les friccions han arribat quan camions de la brigada de neteja intentaven marxar de la plaça amb els objectes que el dispositiu de seguretat ha considerat contundents. En el moment de l'evacuació, manifestants que estaven fora del recinte de l'acampada han impedit el pas als camions, i s'han assegut al davant del comboi mentre cridaven 'No passaran'. Manifestants i Guàrdia Urbana han protagonitzat alguns episodis d'empentes i cops.

Cal recordar que el conseller d'Interior, Felip Puig, havia suggerit als acampats que abandonessin la plaça per evitar confrontacions amb els aficionats culés si finalment el Barça guanya la Champions League dissabte. En assemblea, els acampats han decidit aquest dijous que no es movien.

Acció de salut pública

Els Mossos asseguren que l'acció a plaça Catalunya és per donar suport a les brigades de neteja. Des de l'Oficina del Portaveu han explicat a l'ACN que es tracta de col·laborar en una acció de sanitat pública, i afegeixen que, valorant que dissabte hi hagi celebració culé, s'aprofitarà per retirar possibles objectes perillosos, com ara pals, bombones portàtils de gas o elements similars.

Des dels Mossos s'ha insistit en què l'acció no té l'objectiu de retirar els acampats, sinó que es negociarà amb ells perquè aixequin el campament durant l'estona que es fa la neteja. Si s'arriba a un acord, per part dels Mossos es permetrà els indignats continuar acampant a la plaça després d'aquesta acció.

Cal afegir que l'acció policial es duu a terme de manera conjunta amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. També s'ha explicat que es demanarà als acampats que s'apartin per poder fer les tasques de neteja retirant tot allò que els pertany. El que quedi a la plaça serà requisat, inventariat i traslladat al Sot del Migdia, on es custodiarà fins dilluns. A partir d'aleshores, els acampats ho podran passar a recollir.