Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut catorze persones en una operació que ha permès desarticular un grup molt actiu i especialitzat que robava en habitatges de Catalunya, València i Aragó aprofitant que els seus propietaris havien tancat la porta de cop, però no amb clau.

L'inspector dels Mossos d'Esquadra Xavier Sellart i el de la Policia Nacional Fernando González-Iglesias van destacar en roda de premsa la importància d'aquesta operació conjunta, ja que la xarxa ara desarticulada, integrada per xilens, cometia de mitjana entre dos i tres robatoris al dia i obtenia grans beneficis econòmics.

Els suposats lladres estaven dividits en dues cèl·lules, una radicada a Barcelona -que recorria cada dia entre 600 i mil quilòmetres per anar a donar els seus cops i tornar a casa el mateix dia-, i una altra a València -que no anava tan lluny i feia gires delictives d'uns quinze dies-. Per perpetrar els robatoris en domicilis, els detinguts buscaven pisos i habitatges d'urbanitzacions en què no hi hagués ningú al seu interior, actuaven de dia, sempre en horari d'oficina, i s'aprofitaven que els propietaris havien tancat la porta de cop.