El PSC ha acusat el Govern de defensar una "doble velocitat" per a l'escola pública i la concertada en suprimir la sisena hora en l'ensenyament primari, mentre que la titular d'Ensenyament, Irene Rigau, ha justificat aquesta mesura a l'haver de fixar prioritats a causa dels ajustos.

En una interpel·lació a la cambra catalana a la consellera d'Ensenyament, el diputat del PSC Daniel Font ha defensat que la sisena hora a l'escola primés que va crear l'anterior govern tripartit és una mesura de "qualitat" i d'"equitat", i ha acusat Rigau de "doble velocitat" en suprimir aquesta hora en la pública, mentre que es mantindrà en la concertada.

"Vostè té una contradicció, està justificant la supressió (de la sisena hora) en la pública, però sí que val en la concertada", ha asseverat el diputat socialista, per preguntar-se a continuació: "En què quedem, per què defensa ara una doble velocitat?. Això és el que ens haurà d'explicar", ha dit.

En aquest sentit, Font ha reclamat a la consellera que "recapaciti" i que "busqui" el consens al Parlament per pactar amb la resta de partits polítics l'horari escolar.

"Si té la grandesa de reflexionar i de recapacitar ens tindrà al costat, però si persisteix en el disbarat ens tindrà davant", ha advertit el diputat del PSC.

En la seva intervenció, la titular d'Ensenyament ha justificat la supressió de la sisena hora a l'escola pública davant la necessitat del seu departament de fixar unes prioritats a causa de les polítiques d'ajust, i ha reprotxat al socialista que demani al Govern "que els pocs recursos els destinem a la sisena hora".

Sobre això, Rigau ha explicat que el seu departament prefereix destinar aquests recursos a escolaritzar 12.000 alumnes en la formació postobligatòria per facilitar la seva inserció laboral en el context de crisi econòmica actual abans que per garantir la sisena hora en l'educació primària.

"Governar és prioritzar, ara més que mai, i nosaltres apostem per millorar la formació dels joves", ha sentenciat la consellera.

La proposta del PSC

El parlamentari del PSC Daniel Font ha proposat a Rigau que recapaciti pels horaris escolars en educació primària. "Tots els grups de la cambra s'han manifestat almenys públicament a favor de la sisena hora", ha ressaltat.

Per això, ha apostat per un acord que aposti "per mantenir l'horari escolar de sis hores diàries en tots els centres d'educació primària siguin de titularitat pública o concertada". "Aquest és el repte que té ara al davant i si pren la iniciativa i té la grandesa de fer una inflexió i recapacitar ens tindrà el seu costat i es guanyarà el respecte de tot, però si persisteix en el disbarat ens tindrà al davant", ha alertat.

Font ha criticat que "hi ha un prejudici sobre les realitzacions del Govern anterior" i ha assegurat que han acabat amb 30 accions de l'executiu tripartit. De fet, ha manifestat que s'ha eliminat la sisena hora per qüestions més "de caràcter doctrinari o ideològic". "No ha tingut la grandesa de partir del que hi havia com van fer Pasqual Maragall i José Montilla després de l'etapa de Jordi Pujol".