Pressupostos de la Generalitat

El Govern eliminarà els ajuts pels fills de 0 a 3 anys

A partir del mes de juliol només rebran aquesta subvenció les famílies en situació de vulnerabilitat

 19:26  

ACN / BARCELONA El Govern deixarà sense efecte el caràcter universal de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys i a les famílies nombroses o monoparentals amb fills de 0 a 6 anys. Així se'n desprèn del projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2011, tot i que des del Departament de Benestar Social i Família han remarcat que no s'eliminen del tot les ajudes, ja que el Govern en mantindrà per a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat i per als casos de part, adopció o acolliment múltiples. Fonts de la conselleria han dit a l'ACN que el Govern de CiU està a favor que aquestes ajudes siguin universals però que han hagut de prendre aquesta mesura per l'actual situació econòmica.

Segons els pressupostos presentats aquest dimarts al Parlament pel conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el Departament de Benestar i Família veurà reduït el seu pressupost un 10% aquest 2011, com a conseqüència dels comptes de contenció presentats per l'executiu.

Una de les polítiques del departament que es veuran més afectades per aquesta retallada serà la de suport a les famílies. Així, el Govern ha decidit deixar sense efecte la universalitat de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys i de famílies nombroses o monoparentals amb fills de 0 a 6 anys. Fins ara, les famílies que tenien un fill entre 0 i 3 anys rebien 638 euros anuals i les famílies monoparentals i nombroses rebien 745 euros anuals per fill de 0 a 6 anys.

L'executiu ha decidit prendre aquesta decisió per la situació econòmica actual, tot i que fonts de Benestar i Família han remarcat que el Govern està a favor que els ajuts siguin universals. Les ajudes es deixaran sense efecte a partir del moment que el pressupost entri en vigor, previsiblement a finals de juliol, quan els comptes siguin aprovats pel Parlament. Així, la mesura no tindrà efectes retroactius i les famílies que tinguin fills fins al moment de l'aprovació del pressupost podran rebre l'ajut.

Tot i deixar sense efecte la universalització de l'ajuda, el Govern garanteix que seguirà oferint els ajuts previstos per als casos de parts, adopcions i acolliments múltiples. També hi haurà ajudes per aquelles famílies que es trobin en una situació econòmica de vulnerabilitat. Benestar i Família farà una convocatòria on les famílies podran exposar la seva situació per poder rebre un ajut.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema