El conseller d'Interior, Felip Puig, estudiarà un canvi en la normativa que obliga tots els agents dels Mossos d'Esquadra a anar visiblement identificats i fer una excepció amb els agents antidisturbis. "Hi estic pensant", va assegurar en una entrevista a la Cadena SER. El conseller es va confessar "sorprès" davant les crítiques perquè els antiavalots amaguin la TIP rere l'armilla i va recordar que les principals policies europees "tampoc identifiquen" els seus agents. "Mentre no vegi que la resta d'unitats d'Europa ho facin, tindré els meus dubtes", va insistir. Puig també va negar que aquest fet dificulti les reclamacions judicials que inicien les víctimes, "poden efectuar tots els tràmits".

El mateix dia que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) van presentar un manifest en què, a banda de demanar la dimissió del conseller Puig, exigeixen al Govern que identifiqui de manera visible els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, el titular d'Interior va assegurar que està "pensant" a modificar la normativa vigent de 2008 i fer una excepció amb els antiavalots.

Puig, a més, va alertar que rere aquesta petició podria amagar-se una voluntat de "posar en una situació de fragilitat" alguns agents ja que la identificació permetrà que s'"ataqui" de manera individual alguns policies. És un debat "que haurem de reprendre".

Arrest preventiu

El conseller Puig també va subratllar la seva intenció d'estudiar noves fórmules per evitar que cada triomf del F.C.Barcelona acabi en aldarulls a la font de Canaletes. En aquest sentit va reiterar que estudia la possibilitat d'arrestar els aficionats violents habituals, que la policia catalana té identificats, i obligar-los a presentar-se a les comissaries abans, durant i després dels partits de risc de l'equip de la ciutat.

Per fer-ho possiblement calgui un canvi en el codi penal. La qüestió seria, per a Puig, susceptible de ser abordada pel Congrés de Diputats perquè són necessàries mesures "preventives per evitar que en una festa de celebració s'hi amaguin persones que premeditament busquen l'enfrontament amb la policia.