El tribunal popular que jutja el cas Tous ha declarat no culpable --per 6 vots a 3-- el gendre de la coneguda família de joiers, Lluís Corominas, de l'homicidi d'un dels lladres que van assaltar l'habitatge familiar el 9 de desembre del 2006, ja que considera que va patir "una amenaça real, seriosa i imminent i va disparar per la por que sentia".

El jurat dóna per bona la legítima defensa perquè considera que Corominas, alertat pel vigilant de seguretat, va acudir a l'habitatge, es va acostar al cotxe sospitós i en observar un moviment brusc d'un dels assaltants, va disparar quan va creure que aquest anava a disparar.

Consideren que el gendre dels Tous no era conscient del risc en el moment en què va disparar i l'instint el va dur a defensar-se.

El tribunal també afirma que la situació de por en què es trobava Corominas va poder provocar un efecte túnel, en què es perd la percepció de les coses: "En una situació de por hi pot haver distorsió de les percepcions".

Amb tot, el jurat constata que és conscient que Corominas es va contradir en les seves diferents declaracions.

Una vegada llegit el veredicte i el jutge ha absolt l'acusat, la família de Corominas ha mostrat la seva felicitat.

La Fiscalia i l'acusació particular, que representa la dona i el fill del mort, demanava 7 anys i mig i 11 anys i mig de presó respectivament per un delicte d'homicidi, mentre que la defensa de l'acusat en demanava l'absolució.

Al seu últim torn de paraula durant el judici, Corominas va assegurar que lamentava molt els fets i que és un pes que haurà de suportar sempre: "Lamento molt els fets succeïts; no m'hagués imaginat mai que em trobaria en una situació com aquesta. Els fets són un pes que duc a sobre i que duré la resta de la meva vida", va confessar.