L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha posat en marxa un programa de seguiment intensiu que permetrà avançar l'alta mèdica dels pacients amb càncer per evitar infeccions i llargs ingressos hospitalaris.

El centre sanitari de l'Hospitalet de Llobregat va destacar ahir que l'objectiu d'aquesta mesura és evitar que els pacients allarguin la seva estada a l'hospital i minimitzar els riscos d'infeccions i altres complicacions, i va assegurar que no està relacionada amb les retallades sanitàries.

El programa es dirigeix fonamentalment als pacients que tenen limfomes agressius o leucèmia aguda i que reben tractament amb quimioteràpia.

Aquest tractament provoca aplàsies medul·lars prolongades, és a dir, es redueix el nombre de cèl·lules mare de la medul·la òssia encarregades de la producció de totes les cèl·lules de la sang.

Segons l'ICO, fins ara aquests pacients es quedaven ingressats durant el període de durada de l'aplàsia, però a partir d'ara rebran l'alta mèdica, a més de la possibilitat de trucar a la central de trucades ICO24hores si sorgeix algun problema.