El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha dit que la negociació del pacte fiscal es farà en un escenari econòmic de recuperació o sense que aquest procés de millora de l'economia s'hagi produït.

Amb resposta a les paraules del president del Partit Popular, Mariano Rajoy, pronunciades en el Cercle d'Economia, el conseller Mas-Colell, vint-i-quatre hores després i en el mateix escenari que ho va fer el líder del PP, ha respòs i ha dit que cal ''separar les coses'' i tot i també ''preferir'' afrontar aquesta negociació del pacte fiscal en una conjuntura de recuperació, ''la negociació estarà sobre la taula'', encara que el cicle expansiu de l'economia no hagi arribat.

Andreu Mas-Colell ha participat i moderat l'última sessió dedicada a 'Europa després de la crisi' de les jornades del Cercle d'Economia celebrades entre el dijous i dissabte a Sitges.

Un cop finalitzada la sessió, el conseller d'Economia i Coneixement ha respòs a les preguntes del mitjans de comunicació que l'han interpel·lat sobre les paraules del president del PP, Mariano Rajoy, que vint-i-quatre hores abans, en el mateix Cercle d'Economia, va dir que la prioritat era la recuperació de l'economia, abans que el pacte fiscal.

El conseller ha dit que cal ''separar les coses'' i s'ha mostrat d'acord amb Mariano Rajoy de què el creixement i la recuperació de l'economia és un objectiu ''extraordinàriament important''. Más-Colell ha manifestat que com conseller també ''prefereix'' afrontar el debat del pacte fiscal en un escenari de recuperació de l'economia pel efectes positius que es poden presentar i que farien ''més fàcil altres negociacions en la mesura que representaria un increment dels ingressos globals tant de l'estat espanyol'' com del mateix Govern.

Tot i aquesta preferència a favor de l'escenari de la recuperació, el conseller ha afegit que negociació del pacte fiscal ''hi haurà i estarà sobre la taula''. Mas Colell ha dit que ''millor'' en un escenari de recuperació, però ''negociació hi haurà d'haver''.