El president de la Cooperativa de Calaf i exdirigent d'Unió de Pagesos, Josep Puigpelat, desaparegut des de dimarts a la tarda, va passar les dues primeres nits en una fonda de Gombrèn, al Ripollès, d'on en va marxar dijous al matí. Des d'aleshores, però, els Mossos d'Esquadra no tenen cap pista sòlida sobre la seva localització posterior i, ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, Puigpelat continuava en parador desconegut.

Després de descobrir una pista que els va conduir fins al Ripollès, els Mossos van arribar a la fonda de Gombrèn dijous a la nit, quan Josep Puigpelat ja feia unes hores que n'havia marxat.

Amb el descobriment que havia passat dues nits allà, quedava descartada la hipòtesi que hagués patit un accident de trànsit entre la Molsosa, Calaf i Igualada i es confirmava que Puigpelat continuava amb vida. La policia, tot i així, treballa amb la hipòtesi principal que l'exlíder d'Unió de Pagesos ha desaparegut voluntàriament pels problemes econòmics que tenia amb els socis de la Cooperativa de Pagesos de Calaf i Comarca (Coopac).

La seva esposa el va veure per última vegada dimarts a 1/4 de 7 de la tarda a casa seva, a la Molsosa. A les 8 del vespre, tenia una reunió amb els membres la junta de la Coopac, on els havia d'exposar quina era la situació econòmica de l'associació, després que ja feia alguns mesos que els socis de la cooperativa li retreguessin la seva gestió.

Els socis no cobren

Damià Duocastella, un dels membres de la junta directiva de la Cooperativa de Pagesos de Calaf (Coopac) va explicar ahir que feia temps que els membres de l'associació posaven en dubte la gestió econòmica de Josep Puigpelat, president de l'entitat. "Ja feia mesos que els socis no cobràvem quan ho havíem de fer, i per això li demanàvem explicacions", va dir. Va negar, però, que cap d'ells l'arribés a pressionar.

Un dels responsables de la Fonda Xesc de Gombrèn, on ?Puig?pelat es va allotjar les nits de dimarts i de dimecres, va assegurar ahir a aquest diari que no va sospitar en cap moment que el seu client estava donat per desaparegut.

De fet, va afegir, Puigpelat ja s'hi havia hostatjat altres vegades i fins i tot els dos havien participat en projectes rurals conjunts. Aquest cop, afirma, no va detectar res d'anormal en la seva actitud. "No el vaig veure malament", va assegurar. "Em va explicar que havia vingut a Gombrèn perquè havia de fer visites de feina a Ripoll, i que també havia quedat amb un fotògraf per anar a fer fotos a la collada de Toses", va afegir el responsable de la fonda.