El Consell de l'Audiovisual (CAC), el Consell Nacional de les Arts (Conca) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMMA) estan en el punt de mira del Govern d'Artur Mas per aprimar les seves estructures.

La previsió és que el nombre de càrrecs directius del CAC passi dels deu actuals a cinc, quatre dels quals serien elegits, com a mínim, per dos grups parlamentaris i per una majoria de dos terços de la cambra. El pressupost del CAC ha passat dels 10,6 milions d'euros de l'any passat als quasi set d'enguany tot i que manté el mateix nombre d'empleats (105). La retallada de nòmines ascendeix 500.000 euros, bàsicament pel 15% reduit als càrrecs directius designats pel Parlament.

El Consell de les Arts es va constituir durant el segon tripartit i les seves funcions estan indefinides. Ha estat més notícia pel cop d'estat intern per carregar-se el seu primer president, Xavier Bru de Sala, que per activitats vinculades al món de la cultura. El Govern de CiU vol retallar-li algunes atribucions com la de concedir subvencions a entitats culturals. Enguany té un pressupost de 11,1 milions d'euros enfront dels 15,5 de l'any passat. Ha vist reduida la despesa corrent de 2,1 milions a un milió. La partida d'estudis ha passat de 230.000 euros a 35.000.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és l'ens corporatiu de TV3, Catalunya Ràdio, TVC Multimèdia i CCRTV Interactiva. El pressupost d'enguany és de 324 milions d'euros (357 milions l'any passat), 300 milions dels quals són transferències de capital que rep del Govern per aportar-les a TV3 (267 milions), Catalunya Ràdio (29 milions), TVC Multimèdia (1'1 milions) i CCRTV Interactiva (2,8 milions). Ocupa a 230 persones.