Uns 500 "indignats" es van aplegar aquets dissabte al vespre davant el departament d'Interior per reclamar la dimissió del conseller Puig una setmana després de la càrrega policial que va deixar més d'un centenar de ferits.

La marxa de protesta va sortir de la plaça de Catalunya pels voltants de les set del vespre i, a través de la Gran Via de les Corts Catalanes, es va apropar fins al carrer Diputació, on hi ha la seu de la conselleria d'Interior.

A les portes del recinte, fortament custodiat pels Mossos d'Esquadra, els "indignats" van cridar consignes contra Puig, van celebrar una sorollosa cassolada i van llegiR un manifest que qualifica de "desproporcionada" la càrrega policial del divendres 27.

En una de les pancartes que exhibien és llegia el lema "Neteges Puig, especialista en places", en al·lusió a l'"operació de neteja" que, segons els Mossos, hauria justificat la seva intervenció a la plaça Catalunya el passat dia 27 i que va derivar en una carrega policial que va acabar amb 121 ferits, la majoria lleus.

En una altra de les pancartes, el conseller Puig apareixia dibuixat amb un bat de beisbol sobre l'espatlla i el lema: "Ho tornaria a fer".

Per la seva part, també aquest dissabte, el conseller d'Interior va tornar a ser escridassat a Valls. Uns 150 "indignats" li van tornar a demanar la dimissió per la càrrega dels Mossos. Hores abans, el conseller d'Interior havia visitat la Festa de la Cirera de Paüls, al Baix Ebre, on també l'esperaven una vintena d''indignats'.

Els periodistes, també contra Puig

D'altra banda, l'Assemblea de Periodistes de Catalunya, impulsada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya, ha reprovat el conseller d'Interior per qüestionar la cobertura mediàtica de les càrregues policials del passat 27 de maig contra els acampats a la plaça Catalunya de Barcelona.

Segons que ha informat en un comunicat, l'Assemblea, que aquest any celebra la seva tercera edició, ha aprovat una resolució que reprova Puig per les manifestacions en què va apuntar que els mitjans de comunicació "no havien trobat el punt d'equilibri" en informar de la intervenció policial.

En aquest sentit, els periodistes han defensat el valor del dret a la informació "perquè la democràcia funcioni adequadament" i han admès la necessitat de buscar aliances a la societat per defensar aquest principi davant la patronal i els governs.

Una altra de les resolucions aprovades celebra la decisió del govern central de donar llum verda a la creació del Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals (CEMA), un projecte d'autoritat audiovisual independent que ha estat paralitzat a prop d'un any.

Entre les seves conclusions, l'Assemblea critica que la crisi econòmica estigui servint de coartada per a les retallades laborals en els mitjans de comunicació, cosa que segons el seu parer està minvant la seva qualitat informativa, en tenir "gestors més preocupats pel compte de resultats que pel dret a la informació".