La diputada del grup parlamentari socialista, Consol Prados, considera que les mesures que proposa el govern català en el sector de la cultura demostren que el nomenament del conseller Ferran Mascarell, exmilitant del PSC, "ha estat purament maquillatge".

Prados opina que CiU "no té confiança" en el sector cultural i torna "a les velles pràctiques intervencionistes i de control" que va aplicar, segons el seu parer, en altres governs convergents.

"Aquesta actitud ens demostra que el nomenament de Ferran Mascarell ha estat purament maquillatge, ja que de moment no ha implicat una aposta seriosa per la cultura", argumenta la diputada.

L'anomenada llei Òmnibus, un projecte de llei impulsat per Mas de simplificació, reestructuració administrativa i promoció econòmica de la Generalitat que planteja la modificació de 35 lleis, és l'origen de les crítiques de la diputada, en considerar que "desmantella els anys de governs d'esquerres".

En l'àmbit de la cultura, el govern de Mas propugna la reducció de l'estructura del Consell Català de l'Audiovisual (CAC), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'eliminació d'atribucions del Consell Nacional de les Cultures i les Arts (CONCA).

Consol Prados assegura que el PSC analitzarà la proposta i "consultarem amb el sector implicat, fet que la conselleria de Cultura ha oblidat completament, i defensarem una posició coherent, rotunda i clara".

A més, ha recordat que, per modificar la Llei del CONCA, la mateixa llei estableix que el consell ha d'emetre un informe preceptiu sobre el projecte a modificar", un aspecte que el govern català "s'ha saltat", segons la seva opinió.