El 85% de les famílies catalanes amb fills deixarà de percebre les ajudes universals per tenir fills a càrrec que oferia la Conselleria de Benestar i Família de la Generalitat, ja que aquestes subvencions només les seguiran rebent entre un 10 i un 15% de les famílies , les considerades més vulnerables.

Segons ha explicat el secretari de Família de la Generalitat, Ramon Terrassa, a Catalunya Ràdio, la decisió de la Conselleria que lidera Josep Lluís Cleries de retirar les subvencions a les famílies amb fills afectarà el 85% dels pares catalans en els naixements que tinguin lloc, aproximadament, entre agost i desembre ja que el Govern autonòmic preveu modificar els requisits les ajudes l'any que ve.

"Prioritzarem (els diners) per a altres qüestions que són solucions de vida per a altres persones", ha explicat Terrassa defensant que la suspensió d'aquests ajuts és temporal i busca només superar la conjuntura econòmica.

El pressupost destinat a les famílies caurà un 74,6% en els pressupostos de la Generalitat, de manera que se suprimiran les ajudes als pares amb fills a càrrec, excepte aquells en situació de vulnerabilitat -amb rendes no superiors als 8.000 euros anuals-, cinc anys de residència acreditada a l´Estat amb els últims dos consecutius a Catalunya.

Actualment, les famílies amb un infant a càrrec de 0 a 3 anys reben 638 euros cada any, mentre que les monoparentals reben fins als 6 anys més de 700 euros anuals.