La Generalitat obrirà una nova línia de finançament a través de l'Institut Català de Finances (ICF) per a pimes turístiques, una vegada s'hagin aprovat els pressupostos d'aquest any, que servirà per impulsar i dinamitzar el sector.

La directora general de Turisme de Catalunya, Marian Muro, ha explicat avui que aquesta nova línia serà específica per a pimes del sector turístic, tot i que encara no es coneix la dotació que tindrà.

En el cicle de conferències "Turisme i Empresa", organitzat per la Unió Catalana d'Agències de Viatge Emissores (UCAVE), Muro ha apostat per la col·laboració publicoprivada, però ha rebutjat la cultura de "subvenció exagerada" que impera actualment.

La directora general de Turisme ha apuntat que no acceptarà una proposta que no impliqui la intervenció de la iniciativa privada, ni del territori local, perquè l'administració no pot assumir tots els costos.

També ha explicat que aquest any té poc marge per actuar, ja que hi ha compromisos adoptats anteriorment que han de complir-se, de manera que està treballant amb vista a l'any 2012.

Ha indicat que la seva direcció general vol treballar amb Territori i Sostenibilitat en el tema de les infraestructures, que són bàsiques per al seu sector, de manera que tindran un paper més actiu a potenciar les connexions aèries. En aquest sentit, ha dit que Catalunya necessita una connexió directa amb la Xina, entre d'altres coses, pel potencial turístic.