La Fiscalia de Catalunya ha demanat explicacions al Departament de Territori i Sostenibilitat per la insuficiència dels seus mesuraments sobre contaminació, després de detectar que els controls atmosfèrics no són diaris i són menys freqüents a l'estiu.

Segons fonts judicials, el fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha sol·licitat a la Generalitat que justifiqui els motius d'aquests mesuraments selectius, en el marc de les diligències preprocessals que ha obert sobre els nivells de contaminació atmosfèrica a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En el marc d'aquesta investigació, el ministeri públic va sol·licitar a la Direcció General de Qualitat Ambiental les seves dades sobre els nivells de qualitat de l'aire registrats el 2010, així com un informe sobre la mitjana anual -trimestral en el cas de 2011- de pol·lució atmosfèrica.

Dels informes remesos, Pelegrín dedueix que els mesuraments de contaminació atmosfèrica que efectua la Generalitat amb les seves pròpies estacions no són diàries i, a més, la freqüència dels controls disminueix en època estival, quan solen tenir lloc els episodis més destacats de pol·lució.