El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts que l'executiu no dóna per tancades les negociacions per tirar endavant els pressupostos ni amb PSC ni amb ERC. Tot i això, ha admès que els hi costa entendre que els socialistes catalans mantinguin l'actitud que mantenen i que tenen poca esperança d'arribar a un acord amb ells. En aquest sentit, ha fet èmfasi en la contradicció dels socialistes que "amb una mà governen i al seu abast tenen part dels problemes que hi ha a l'administració i que causen les retallades que estan causant" i després "es presentin al Parlament com si això no anés amb ell".

Homs no ha donat per tancada la negociació, tot i que tant PSC com ERC s'han mostrat més pròxims a presentar una esmena a la totalitat als primers comptes del Govern d'Artur Mas. El portaveu del Govern s'ha mostrat més crític amb els socialistes catalans i sobre la negociació amb ERC ha indicat que ja es veurà al llarg d'aquests pròxims dies.

El representant del Govern s'ha mostrat "sorprès" davant l'actitud del PSC perquè com ha dit en diferents ocasions "és un partit de govern i no està a l'oposició". "El PSC avui és un partit de govern i una força política amb responsabilitat de govern i amb unes obligacions i deures envers Catalunya i seria bo que els complís", ha afegit. De fet, ha dit que en la seva mà està que l'objectiu de dèficit i una part significativa dels pressupostos de la Generalitat "siguin d'una altra forma". Ha recalcat que els sorprèn que a data d'avui té al seu abast "canviar moltes de les coses que es produeixen".

Homs ha dit que li preocupava "una certa agressivitat de determinats sectors espanyols contra els pressupostos catalans que busquen una retallada més forta de la que fem i voldríem que es dupliqués". En aquest sentit, ha insistit, en un clar avís al govern espanyol, que l'executiu català no incrementarà l'ajust del 10%. "És una posició ferma i taxativa per part del Govern", ha dit. Homs ha considerat que "si es vol complir amb l'objectiu de dèficit la Generalitat ja hi posa de la seva part col·lectivament amb un ajust del 10%, però ara cal que el govern socialista compleixi".