El president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha demanat a l'administració central que no centri el toc d'atenció de la Comissió Europea sobre el dèficit en Catalunya. Nadal ha expressat també que tothom ha d'assumir la quota de responsabilitat que li pertoca i en aquest sentit "l'Estat ha de ser advertit en la part que li toca igual que les comunitats autònomes i Catalunya no és l'excepció que confirma la regla". Per la seva banda, Enric Millo, portaveu parlamentari del Partit Popular, ha repartit responsabilitats i constatant que no es compleix amb Europa i ha expressat el seu suport a les mesures reduccionistes que es reclamen des de la Comissió.

Joaquim Nadal ha reaccionat al toc d'atenció de la Comissió Europea sobre el dèficit demanant a l'Estat que l'atribueixi a Catalunya. Nosaltres voldríem que tothom, l'administració central la primera, assumís la seva quota de responsabilitat. No obstant ha especificat que "l'estat ha de ser advertit en la part que li toca i gual que les comunitats i Catalunya no és l'excepció que confirma la regla".

Per la seva banda, Enric Millo, portaveu del PPC al Parlament, ha qualificat de "poc desitjable" la situació actual amb el dèficit, i ha advertit que el toc d'atenció d'Europa ve donat perquè hi ha un govern espanyol "que no compleix i no paga el que deu", i un Govern català "que tampoc compleix amb l'excusa de que el govern espanyol no paga". "El resultat és un pressupost que no compleix les recomanacions que marquen Europa i el Consell de Política Fiscal i Financera", ha conclòs, tot donant suport a les mesures reduccionistes que es reclamen des d'Europa.

Finalment el diputat de Ciutadans Jordi Cañas ha demanat que "l'Estat controli d'una vegada per totes a les administracions autonòmiques". I és que Cañas creu que Europa ha donat "més que un toc" a Espanya. "És una advertiment perquè controli el dèficit i el deute de les autonomies. I tot això davant el desafiament de Catalunya", ha advertit el diputat. Jordi Cañas, a més, considera que del "control i la fiscalització" de la despesa de les autonomies "en depèn la credibilitat internacional de l'Estat".