El PSOE "respectarà com sempre" la decisió que prengui el PSC respecte a la possibilitat de disposar d'un grup propi o un subgrup al Congrés dels Diputats. Així ho ha assegurat aquest dilluns el secretari d'Organització dels socialistes espanyols, Marcelino Iglesias, que ha recordat que el PSC "té autonomia per prendre les seves decisions". La forma en què els socialistes catalans són presents a la cambra baixa és una de les qüestions que es debatrà al congrés que el PSC celebrarà a la tardor. Una de les veus que d'aquest congrés, la de l'alcalde de Lleida Àngel Ros, ha parlat clar aquest dilluns i afirma que "els socialistes catalans han de tenir veu pròpia a Madrid".

Iglesias ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta a la roda de premsa posterior al comitè executiu del PSOE, que ha estat presidit per Zapatero. Els socialistes espanyols esquiven per ara fer manifestacions sobre una qüestió que pot suscitar debat a pocs mesos de les eleccions del 2012.

Rubalcaba i vuit contrincants

Fonts del PSOE han assegurat que a hores d'ara ja són nou els candidats que competiran per les primàries al PSOE malgrat que Alfredo Pérez Rubalcaa disposa de l'aval de l'aparell del partit. Mentre els seus oponents recullen suports, Rubalcaba manté la seva agenda d'actes ambla militància abans de la seva proclamació oficial com a candidat dels socialistes espanyols a les eleccions del 2012.

Rubalcaba estarà divendres a València i diumenge es reunirà amb militants del PSC a Barcelona. El seu objectiu és presentar el programa amb què concorrerà a les eleccions generals. El PSOE considera que la seva gira està essent un "èxit" malgrat que les enquestes no recullen l'anomenat "efecte Rubalcaba" i el PP manté la distància en intenció de vot.

Iglesias acusa el PP de "gamberrisme polític"

El PSOE i el PP mantenen la seva pugna per les acusacions dels populars que després d'haver guanyat les eleccions del 22-M afirmen que les caixes de comunitats com Castella-La Manxa estan buides i apunten que els socialistes espanyols estan eliminant documentació institucional.

Aquest dilluns Iglesias ha acusat els populars de "gamberrisme polític" i de "deslleialtat" institucional, i ha assegurat que el traspàs de poders al govern de Castella-La Manxa està sent "lleial" per part dels socialistes".

El secretari d'Organització del PSOE ha demanat a més als populars que cuidin els missatges que llancen perquè els inversors internacionals "ens estan mirant" i cal que el PP "doni credibilitat als comptes públics". Posar en qüestió els números de les autonomies en un moment com l'actual, ha afirmat, és "especialment greu".