L'activista i doctor en Noves Tecnologies per la Universitat de Phoenix, Angel Badia, ha presentat aquest dilluns una querella contra el conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, diversos alts comandaments dels Mossos d'Esquadra i alguns agents per les càrregues policials del passat 27 de maig a l'acampada de la plaça Catalunya de Barcelona.

Badia, que és un dels 'indignats' acampats a la plaça Catalunya, considera que va ser un atac "injustificat i desproporcionat a ciutadans no violents".

Tot i que la querella es presenta amb caràcter individual, recorda que és una acció "oberta i lliure" a la que qualsevol altre ciutadà pot adherir-s´hi, acudint amb el seu DNI un cop s'admeti a tràmit la querella a una comissaria o jutjat.

L'advocat que ha presentat la demanda, Josep Jover, ha explicat en declaracions a Europa Press que la querella es basa en el procediment que, segons ell, va ser equivocat, i es van usar armes no reglamentàries com porres extensibles amb boles d'acer. Creu que no es pot permetre tot, i menys a un cos que ha de vetllar pels drets de les persones.

Sobre el fet que els Mossos que van participar en l'operació no fossin identificats, Jover considera que no té cap sentit, ja que, més enllà de la llei, en un país no violent com Espanya, els agents no han de amagar-se.

Segons els querellants, tant els agents que van actuar com els seus responsables podrien haver incorregut en delictes de lesions i tortures i de robatori.

Jover assegura que ha utilitzat per realitzar la querella el material que es lliura a l'escola de policies quan es parla de l'ús de la força que, segons ell, és contrari a l'actuació del 27 de maig, que va tenir un balanç de 37 agents ferits d'un total de 121 i dos d'ells traslladats a l'hospital.

A la sortida dels jutjats, Jover ha explicat que és una querella molt tècnica per analitzar "què va passar i per què, i que permetrà aportar documentació posterior que encara s'està recopilant".