El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, defensa que la seva propaganda electoral és "legal i realista" i la justifica amb el Pacte Nacional per la Immigració aprovat el 2008, que donava "ajudes econòmiques exclusives per als immigrants", segons les seves paraules. Per això, PxC considera que el Govern farà el "ridícul" amb la denúncia que ha interposat contra el partit per la propaganda que va repartir durant la campanya electoral, que constava de xecs emesos per la Generalitat amb valors de milers d'euros a noms d'immigrants. El Govern ha anunciat aquest dimarts que denunciaria PxC per informació "falsa".

Anglada ha reaccionat a la denúncia de la Generalitat argumentant que va ser "CiU i l'anterior tripartit els que el 19 de desembre de 2008 van aprovar el Pacte Nacional per la Immigració", que constava d'una dotació de 3.880 milions d'euros repartits durant els anys 2009 i 2010.

Segons el líder de PxC, aquest pacte incloïa "ajudes econòmiques exclusives per als immigrants" i "en molts casos immigrants il•legals", i "menystenia" la gent autòctona.

PxC va convertir aquest pacte en un xec, en què suposadament la Generalitat pagava milers d'euros a immigrants. Anglada, però, defensa que no era un document jurídic, sinó un document de propaganda en el context de la campanya electoral.

I aprofita l'ocasió per atacar altres campanyes, com la de les joventuts de CiU i els seus pamflets que deien 'Espanya ens roba'; o el cas de la propaganda electoral de Joan Laporta quan repartia bitllets de 500 euros per denunciar l'espoli fiscal que pateix Catalunya.

En la seva argumentació, Anglada afegeix que els xecs feien una comparativa gràfica perquè els ciutadans coneguin com actuen els seus governants en matèria d'ajudes a la immigració.