L'alcalde de Tarragona i candidat socialista a l'alcaldia, Josep Fèlix Ballesteros, va expressar la seva voluntat de formar part del nucli dur del PSC després del congrés del partit de la propera tardor.

Així ho va assegurar al matí en una entrevista a TV3, en la qual va opinar que els socialistes catalans han estat governats en els últims anys per un eix Barcelona-Girona, per la pròpia incapacitat dels dirigents tarragonins de voler participar en la política catalana.

Aliança Social de Progrés

El PSC, a través de la proposta de ponència marc del seu XII congrés, fa autocrítica pels seus anys de govern tripartit a Catalunya i es proposa liderar una "Aliança Social pel Progrés", una alternativa d'esquerres àmplia que faci front al Govern de CiU.

En el text proposat com a ponència, han explicat fonts socialistes, hi ha un reconeixement explícit que el tripartit no va ser capaç de "frenar l'impacte de la crisi econòmica i l'atur" i es va posar en evidència la seva "incapacitat" per presentar-se com a projecte "coherent". Per això, la proposta de ponència proposa que el PSC assumeixi el paper de "motor de l'alternativa" al "nacionalisme conservador" i el "neoliberalisme sobiranista" que encarna la CiU d'Artur Mas.