CCOO ha denunciat aquest dimecres que el pressupost d'Ensenyament redueix en un 47% l'aportació per a beques i ajuts a l'estudi. El sindicat ha assegurat mitjançant un comunicat que aquesta partida passa dels 50.902.690 euros a 26.787.131. La rebaixa general del Departament és del 7,4%. Segons les mateixes fonts, el capítol que pateix una reducció més acusada és la de transferències de capitals (amb un 31% menys), seguida de la d'inversions reals (17,16%), la de transferències corrents (13,25%) i la de remuneració de personal (2,8%). L'únic capítol que augmentaria el seu pressupost és el de despeses corrents de béns i serveis, amb un 6% més.

Sobre les despeses de personal, el sindicat ha assegurat que es redueix un 3% el pressupost destinat a aquest àmbit. En concret, la despesa de personal docent disminueix un 5%, el que vol dir uns 120MEUR, i les partides de personal laboral baixen un 13%.

Algunes de les partides que CCOO també considera que redueixen molt el seus recursos són la de serveis de suport a centres i col·lectius, que disminueix en un 96% i la dedicada a llars d'infants municipals (31%).

D'altra banda, el sindicat assegura que les transferències pel foment de la Formació Professional es reduiran en un 12,8% i la formació per al personal docent patirà una rebaixa del 44,5%.