El Govern es va mostrar obert a modificar la polèmica llei òmnibus o fins i tot dividir-la en dues o tres lleis i suprimir articles que no generin consens, però exigeix aprovar aquest paquet de mesures abans d'acabar l'any.

Després de la reunió d'ahir de l'Executiu català, el seu portaveu, Francesc Homs, va comunicar la decisió d'ampliar en 15 dies, fins al 20 de juny que ve, el període d'exposició pública de l'avantprojecte de la llei òmnibus.

L'extensió del termini suposa prescindir del procediment d'urgència de set dies d'exposició pública, amb la finalitat, segons Homs, de facilitar la presentació d'aportacions particulars contra determinats aspectes de la llei.

Formalment, de fet, hi havia dubtes sobre si reduir el termini ordinari d'audiència pública a set dies, com es pretenia al principi, suposava infringir la normativa vigent, en no estar justificat prou el procediment d'urgència.

El Govern preveu aprovar definitivament el projecte de llei a final de juny o principi de juliol, per traslladar-lo llavors al Parlament, on està disposat a negociar uns continguts que han estat molt criticats per l'oposició als últims dies. La llei conté ni més ni menys que 631 articles i aborda temes d'allò més variats, amb l'objectiu declarat de simplificar aquells tràmits burocràtics que entorpeixen l'activitat econòmica.

Però al costat de reduir, per exemple, l'estructura d'organismes com el Consell de l'Audiovisual o la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la llei preveu modificar la protecció del Cap de Creus o exigir un mínim de sis mesos d'empadronament a Catalunya per gaudir plenament d'assistència sanitària pública.

Conscient que a CiU li falten sis diputats per a assolir la majoria absoluta i necessita convèncer PSC, PP o ERC per aprovar les reformes que planteja la llei, Homs va donar senyals que no pretén "imposar" el projecte sense discutir-lo. "No som inflexibles", va dir, tot i advertir que la seva predisposició al diàleg i la negociació dels continguts de la controvertida llei no ha de portar a que la seva aprovació es dilati més enllà del present any.