El Govern català ha decidit demandar la formació política Plataforma per Catalunya (PxC) per difondre "informació falsa" en alguns municipis durant les eleccions locals sobre les ajudes de la Generalitat a la immigració.

Així ho va comunicar el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu després que el 2 de juny passat la Fiscalia de Barcelona anunciés l'obertura d'una investigació preliminar per determinar si la propaganda electoral de la xenòfoba Plataforma per Catalunya en les municipals pot constituir un delicte d'incitació a l'odi racial. El fiscal especialitzat en Delictes d'Odi i Discriminació, Miguel Ángel Aguilar, va obrir diligències preprocessals arran de tres denúncies presentades per l'associació Jama Kafo de Mataró (Maresme), el síndic de Greuges de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i un grup d'estudiants de la Universitat de Barcelona (UB). La propaganda denunciada per aquestes entitats, que va ser enviada a domicilis particulars com correspondència electoral, inclou una carta amb l'ideari del partit xenòfob, acompanyada d'un fals xec per import de 4.000 euros a nom d'un tal "Mohammad Alcabir Amir" i amb l'encapçalament de "Pacte Nacional per la Immigració" al lloc reservat al segell de ?l'entitat bancària. Al costat del xec, el partit liderat per Josep Anglada resumia les seves propostes polítiques, amb missatges com "primer els casa" o "no hi ha lloc per a ningú més, ni cívic ni incívic, ni legal ni il·legal". En aquest context, el portaveu del Govern català va informar que el Govern analitzat l'esmentada propaganda i va indicar als serveis jurídics de la Generalitat que es personin davant els tribunals per "procedir a demandar" a PxC "per difondre una informació que és falsa" i de "mal gust". Preguntat sobre si també pensen personar-se en la causa oberta contra la propaganda del candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, Homs va respondre: "No ens ho hem plantejat". A més, el director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch,va assegurar que el Govern serà lleial a Garcia Albiol, si arriba a ser alcalde, malgrat el seu discurs sobre la immigració, que va titllat d'"inacceptable". El passat 24 de maig, l'Audiència de Barcelona va ordenar que el Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona admeti la querella contra el dirigent del PPC per repartir fullets que vinculaven la delinqüència amb els gitanos romanesos.

D'altra banda, la demanda amenaça que CiU es pugui fer amb l'alcaldia del Vendrell va dir el president de la formació, Josep Anglada. "Vull dir-li al senyor Francesc Homs que li expliqui al seu alcaldable al Vendrell, el senyor Benet Jané, que no confiï en els vots de Plataforma per Catalunya per ser alcalde del Vendrell",va explicar Anglada. Ahir al matí, el candidat de CiU i actual alcalde en funcions del Vendrell, Benet Jané, havia obert les portes a un govern d'unitat a la localitat incloent PxC per tal d'impedir que la llista més votada, la del PSC, arribés a l'alcaldia d'aquesta capital de comarca.