L'alcalde de Barcelona en funcions, Jordi Hereu, ha criticat aquest dilluns el desallotjament de la Plaça Catalunya del passat 27 de maig i ha assegurat "l'hora, el dia, el moment i tot el desenvolupament va ser erroni". En una entrevista a RAC1, Hereu ha assumit la responsabilitat d'haver acordat que calia actuar a la plaça per dur a terme tasques de neteja perquè s'havia de "reduir el perill davant el que havia de ser un gran esdeveniment", ja que l'endemà hi havia la possibilitat que coincidissin l'acampada i les celebracions per la victòria del Barça a la Lliga de Campions, com finalment va passar tot i que sense incidents entre els dos col·lectius.

Hereu ha dit que el Departament d'Interior ha d'estar avaluant una operació que va tenir "greus errors" i ha declinat qualsevol responsabilitat pels incidents que es van produir aquell divendres al matí. En aquest sentit, ha afirmat que el dispositiu anava a càrrec dels Mossos d'Esquadra i que la Guàrdia Urbana no va actuar. "L'operació va tenir greus errors. Sóc responsable d'haver acordat que calia fer una actuació per treure elements potencialment perillosos. I res més", ha sentenciat.

L'alcalde de Barcelona en funcions ha deixat que clar que no es pot acampat eternament a la Plaça Catalunya perquè és un espai públic de tothom, i per tant, "no és de ningú en particular". Hereu ha mostrat el seu respecte els motius que han portat a fer aquesta acampada i el que s'està debatent i ha rebutjat plantejar la qüestió sobre si els indignats ocupen un espai públic.