El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i membre de l'executiva del partit republicà, Jordi Portabella, ha renunciat a presidir el partit però s'hi queda per contribuir a "pensar en gran", segons les seves declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio. Al seu parer, la seva renúncia és un "acte d'oferiment" a Esquerra, que ha de ser liderada per "una persona nova i amb un nou projecte polític", ha manifestat.

Portabella també s'ha referit a les batalles internes del partit dient que hi havia "més personalismes que Carod i Puigcercós". Sobre la renúncia de Carod al carnet de militant, també ha afirmat que "ha fet grans aportacions que amb el temps es recordaran".

"Crec que havia de fer aquest pas", ha declarat Portabella sobre la seva renúncia a presentar-se a la presidència d'ERC, però ha reconegut que li fa "llàstima". Tot i això, creu que el seu gest és un "acte d'oferiment" al partit, perquè no se'n va enlloc sinó que es queda a Esquerra per "contribuir a pensar en gran" i a què "ERC vagi millor".

Sobre les pugnes internes dels dirigents dels partits, que han acabat amb la recent renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira al partit, Portabella li ha atribuït a l'expresident "grans aportacions que amb el temps es recordaran", i ha assegurat que els "personalismes" no eren propietat exclusiva de Carod i Joan Puigcercós.

A partir d'ara, ERC ha de prendre un nou rumb, segons Portabella, que passa per un lideratge amb una "persona nova", amb "una altra cultura organitzativa" i un "nou projecte polític". En la seva opinió, toca un moment en què es posi l'accent en el "republicanisme" però també en la "voluntat d'entesa", i sobretot en guanyar "credibilitat".