Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall veuran reduïda en un terç l'assignació que perceben per a les seves oficines perquè amb la mateixa partida que l'any passat, el Govern finançarà també ara la de José Montilla.

Segons que avançava el diari El Mundo, els pressupostos de la Generalitat mantenen en 184.000 euros la partida destinada al manteniment de les oficines dels expresidents que fins a la data es repartia a parts iguals -92.000 euros- entre Pujol i Maragall.

L'escenari polític dibuixat després de les eleccions a Catalunya va afegir José Montilla a la nòmina d'expresidents catalans, de manera que l'assignació per a cadascun serà aquest any de 61.000 euros.

Cotxe oficial

Aquesta dotació pressupostària és un dels drets recollits en l'estatut d'expresidents de la Generalitat, promoguda poc abans que Pujol deixés la política activa, i que també inclou una assignació econòmica anual, un cotxe oficial amb xofer i la possibilitat de contractar tres treballadors a càrrec de les arques públiques.