Llei òmnibus

Montilla alerta de ´l´ofensiva neoliberal i destructora´ de CiU

Avisa que el PSC plantarà cara a les contrarreformes més dures que mai s'han fet contra l'estat del benestar

07.06.2011 | 14:51

El primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat en una carta als militants que els socialistes catalans plantaran cara a les contrarreformes més dures que s'han fet contra l'estat del benestar i que no s'estaran de braços creuats, amb la boca tapada i mirant al costat. Montilla ha llançat dures crítiques contra el Govern d'Artur Mas i ha alertat que "l'ofensiva neoliberal i destructora de l'arquitectura social de Catalunya ha començat". Així mateix, ha recalcat que el Govern de CiU està "obsessionat en destruir la tasca dels governs d'esquerres" i ha carregat contra la llei òmnibus de l'executiu.

En aquesta missiva a la militància del PSC, Montilla ha lamentat que la "demolició" que està portant el Govern "per tal que sigui efectiva ha de ser personal, política i legislativa. Volen una idea única de país i els fa nosa qualsevol presència que recordi o simbolitzi les etapes anteriors", ha afegit. Montilla ha alertat que "l'ofensiva neoliberal i destructora de l'arquitectura social de Catalunya ha començat" i que "la crisi és una coartada, no la raó ni, òbviament, la causa per a desmantellar serveis i programes socials".

El que fou president de la Generalitat la passada legislatura ha criticat que l'executiu "en lloc de defensar les lleis, les oblida, o bé, intenta destruir-les, sense justificació, com és el cas de la Llei de Barris, en el marc d'una contrareforma social com la que suposa l'anomenada llei òmnibus". L'avantprojecte de Llei de simplificació, d'agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l'activitat econòmica del Govern va ser durament criticada pels partits de l'oposició aquest dilluns. De fet, es mostra preocupat per la precipitació i la urgència del tràmit parlamentari de la llei òmnibus. "Aquesta ofensiva política, per tal d'avançar amb la mínima oposició i resistència, necessita un Parlament emmanillat i desbordat", ha apuntat.

El dirigent del PSC creu que "la duresa de les mesures, la precipitació en la tramitació, l'acumulació de temes tan diversos, la derogació de garanties i la desorganització administrativa que poden suposar reclamarien un tràmit parlamentari més ordenat i amb més temps per estudiar i analitzar les conseqüències de cada mesura". Tot i això, considera que CiU "no vol" i "té pressa perquè té por que es pugui veure que darrera de les declaracions de simplificació administrativa i de lluitar contra la crisi s'amaga una autèntica involució política".
Ha alertat que darrera aquesta simplificació que diu CiU es generarà "un caos administratiu i un espai jurídic desregulat que només afavorirà els més forts i la seva impunitat". En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que donaran suport a aquells temes, "que són molts pocs, al text", que "milloren i simplifiquen l'administració".

Fa també una breu referència als pressupostos recordant el no del PSC i alertant de la poderosa màquina "publicitària i mediàtica" que ha posat en marxa el Govern amb "el ritual de frases fetes: La culpa dels nostres mals sempre és de Madrid (i de la complicitat traïdora dels socialistes catalans) i el Govern mai té la culpa de res i ningú més que CiU pot i sap defensar Catalunya".

En aquest sentit, critica que "la prepotència i la fal•làcia, de les seves afirmacions no evita que quallin entre bona part de l'opinió pública i publicada".

Tot i això, ha remarcat que "cada cop més catalans saben i s'adonen" que al darrera d'aquestes declaracions hi ha "les contrareformes més dures que mai s'han fet contra l'estat del benestar". És en aquest context que avisa que no estaran "de braços creuats, amb la boca tapada i mirant al costat". "Plantarem cara perquè creiem que és el millor per a Catalunya i la seva gent. I també per conviccions", ha afegit.

Rellevar la direcció i decidir l'orientació

Montilla també ha fet referència a la ponència marc del PSC i ha assegurat que "és un moment decisiu en la història" dels socialistes catalans. El primer secretari del partit creu que "no es tracta de rellevar, només, una direcció, sinó de decidir l'orientació, el camí, que el PSC ha de seguir en els propers anys per recuperar la centralitat de la política catalana, per continuar fent de la política un servei públic compromès amb Catalunya i els nostres ideals de llibertat, justícia social i solidaritat".

Catalunya


La Mesa ajorna l´admissió a tràmit de la llei del referèndum

La Mesa ajorna l´admissió a tràmit de la llei del referèndum

Carme Forcadell justifica la decisió en la «complexitat i en la «judicialització» de la política...

El conflicte s´estén als aeroports de València i Alacant

El conflicte s´estén als aeroports de València i Alacant

A la Comunitat Valenciana (ia la resta d'aeroports espanyols) l'amenaça que la vaga d'El...

El TC rebutja el recurs del Govern i manté la suspensió de la reforma per a la tramitació exprés de l´1-O

El TC rebutja el recurs del Govern i manté la suspensió de la reforma per a la tramitació exprés de l´1-O

L'Executiu havia denunciat un "abús de dret" en la impugnació del govern central a la reforma


El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

El Parlament ajorna la tramitació de la llei del referèndum

Forcadell manté fora de l'ordre del dia l'inici de la tramitació parlamentària de la norma que ha...

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

Mor el nen de 3 anys que va estar a punt d´ofegar-se en una piscina a l´Ametlla de Mar

El menor, de nacionalitat francesa, va morir dilluns a l'Hospital Sant Joan de Déu on estava...

Enllaços recomanats: Premis cinema