Metges de Catalunya (MC) ha iniciat aquesta setmana una campanya de recollida de signatures entre el personal mèdic que presentarà al Parlament per protestar contra les retallades sanitàries del Govern. Amb la campanya 'Els pacients amb els metges. No a les retallades', el sindicat busca la complicitat dels usuaris per exigir al Departament de Salut la retirada de les mesures d'estalvi per tal de mantenir "una sanitat pública de qualitat, equitativa i eficaç". Per al secretari general de MC, Antoni Gallego, la recollida de signatures "és un pas més en la lluita contra el desmantellament del model sanitari públic, de la qual volem fer partícips els usuaris".

El sindicat expressa la seva preocupació pels efectes que poden tenir les mesures d'estalvi sobre l'atenció als pacients, com ara, apunta, l'augment de les llistes d'espera, el tancament de llits d'hospitals i de quiròfans i la saturació dels centres. Gallego creu que "ara més que mai" és necessari recuperar la complicitat de la ciutadania "per reconstruir la sovint malmesa relació entre els metges i els pacients".

Així, MC reclama l'aturada de la retallada en Salut, que s'incrementi la participació dels facultatius en la presa de decisions sanitàries i que es donin les garanties per protegir el pacient amb la millor qualitat assistencial.