La comissió del concert ha acordat aquest divendres el calendari de treball i les compareixences, però tot es farà a porta tancada per decisió de CiU, PSC i ERC. Entre les persones que exposaran les seves opinions destaca el conseller basc d'Economia, Carlos Aguirre, però també el ministre del lander alemany de Baden-Württemberg, Nils Schmid, i el president del Cercle d'Economia, Josep Piqué. Entre els compareixents hi ha catedràtics i experts diversos. S'han acceptat les llistes de participants que han proposat tots els grups, que ha pactat dividir la feina en tres blocs que començaran a desenvolupar-se el divendres 1 de juliol, treballant els divendres de juliol, setembre i octubre.

Els diputats es reuniran cada divendres de juliol, setembre i octubre de deu a dues i a porta tancada. Aquest últim punt ha estat polèmica, ja que CiU, PSC i ERC han votat a favor però ICV-EUiA, PPC, SI i C's ho han rebutjat. Els grups sí que han acordat per unanimitat la llista dels 38 compareixents i el Govern ha aportat la documentació prèvia per iniciar els treballs de la comissió. Les reunions seran l'1, el 8 i el 15 de juliol; el 9, 16, 23 i 30 de setembre, i el 7, 14, 21 i 28 d'octubre.

La feina s'estructurarà en tres blocs, un per cada mes. El primer serà el de l'àmbit jurídic, que estudiarà el marc i les possibilitats que té Catalunya d'aconseguir un model de finançament propi basat en el concert econòmic. El segon és l'àmbit fiscal tributari, que inclourà l'estudi dels impostos cedits i a cedir, la capacitat normativa. El tercer és el del finançament, que contindrà la valoració dels resultats de l'actual model de finançament, les balances fiscal i el principi de solidaritat, entre d'altres qüestions.

Entre els compareixents destaca el conseller d'Economia basc, Carlos Aguirre, i el ministre del lander alemany de Baden-Württemberg, Nils Schmid, i l'exsíndic de comptes Agustí Colom, tots tres a proposta d'ICV-EUiA.

També participarà, a petició del PPC, el president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, i el catedràtic d'Economia i expresident del Consell d'Experts Econòmics d'Alemanya i especialista en sistema federal i fiscal alemany Jürgen Donges.

CiU ha proposta experts com Fernando de la Hucha, catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Navarra; Enric Argullol, catedràtic de Dret Administratiu; Carles Viver i Pi-Sunyer, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pomepu Fabra i director de l'Institut d'Estudis Autonòmics (també l'ha demanat ICV-EUiA); l'advocat Heribert Padrol, i Guillem López Casasnovas, catedràtic de la Universitat de Barcelona (també proposat per PSC i ERC).

El PSC ha aportat els noms de Jesús Ruiz, catedràtic d'Hisenda Pública de la Universitat Rey Juan Carlos I; Alejandro Saiz, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra; Javier Loscos, catedràtic d'Hisenda Pública de la Universitat Rey Juan Carlos I, i Antoni Zabalza, catedràtic de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona.

Per la seva banda, ERC ha demanat, entre d'altres, les compareixences de Germà Bel, catedràtic d'Economia de la Universitat de Barcelona; Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, i Joaquim Solé, catedràtic d'Hisenda Pública de la UB. C's ha proposat el nom de Francesc de Carreras, catedràtic de Dret Constitucional de la UAB, i SI ha reclamat les compareixences de diversos professors universitaris.