El portaveu del Govern, Francesc Homs, va criticar al PSC per anar de víctima en el debat dels Pressupostos de la Generalitat quan "és el botxí" dels comptes al votar juntament al PSOE en contra el pagament dels 1.450 milions d'euros a Catalunya previstos en el fons de competitivitat.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, va emplaçar als socialistes catalans a explicar en el debat pressupostari d'aquest dimecres com ajudarà a Catalunya a cobrar el que li deu el Govern central.

"El que és botxí en aquests Pressupostos no es pot presentar en aquest Parlament com a víctima", va prosseguir Homs, que va advertir al PSC que no pot ignorar que els comptes de la Generalitat guarden relació directa amb l'actitud de l'Estat enfront de Catalunya.

Va assenyalar que els socialistes catalans són en aquests moments "els qui tenen més mà" a Catalunya perquè el Govern central pagui el que deu, i va subratllar que també són responsables de la situació financera en la que es troba la Generalitat després de set anys de govern tripartit.

Cordó al Parlament

Els indignats de Barcelona van anunciar ahir que faran un cordó humà el dimecres 15 de juny davant del Parlament per evitar, sense "coaccionar", que els polítics aprovin els Pressupostos catalans de 2011 que es debatran aquest dia en la Cambra.

El membre d'Acampada Bcn Ibai Arbide va justificar que aquesta iniciativa respon que els comptes suposen "l'atac més gran als serveis públics de la història de Catalunya".

Per la seva banda, els Mossos van avisar que vetllaran perquè no hi hagi un "segrest" de la Cambra.